Miquel Macias i Traiter va morir el 30 de març a Olot a l'edat de 89 anys, de mort natural relacionada amb una afectació cardíaca.

Professionalment, Macias va ser director d'una filatura i sempre va estar vinculat al sector tèxtil de la comarca. Era pare de l'exalcalde d'Olot i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques Pere Macias i de l'exregidor d'Alternativa per la Garrotxa, Miquel Macias.

Va formar part del comitè fundador del Club Natació Olot, format pels 50 primers socis; Macias tenia el número 41. Va ser nedador i jugador de l'equip de waterpolo als anys 50, quan es feia la competició a la piscina natural de can Basil. I durant molts anys va formar part de les juntes directives de la institució.

També era un gran aficionat al cant coral i havia format part de la coral Puigsacalm de les Preses i de la del Casal de la Gent Gran d'Olot.

Diari de Girona ha obert en la seva edició digital un espai per recordar els veïns i veïnes de les comarques gironines que han mort a causa del coronavirus. Familiars o amics que vulguin participar poden fer arribar a través del correu electrònic participacio@ddg.cat un text d'entre 1.200 i 1.500 caràcters en el qual n'expliquin els principals trets biogràfics, l'activitat professional, les aficions... Els textos han d'anar acompanyats d'alguna fotografia. La pandèmia i el confinament ha fet que molta gent no es pogués acomiadar com hauria volgut a persones estimades, fossin o no víctimes de la Covid-19. Per això, aquest espai digital a la web de Diari de Girona també restarà obert als escrits en memòria d'aquestes persones.