Les obres d'ampliació del servei d'urgències de l'hospital Trueta de Girona van reprendre's dilluns, després d'haver quedat aturades durant l'estat d'alarma de la pandèmia per la covid-19.

Els treballs havien començat a finals de febrer però van quedar aturats tres setmanes després arran de l'estat d'alarma, que va comportar la paralització de totes les obres públiques. Després de quatre mesos, els operaris tornen a treballar en la tercera i última fase del projecte d'ampliació, que es preveu que s'acabarà a finals d'any si no hi ha cap més contratemps.

El projecte global permet gairebé doblar la superfície d'urgències i haurà suposat una inversió total de poc més de quatre milions d'euros.

Aquests treballs consisteixen en l'adequació d'una zona d'observació amb dotze llits, tres dels quals de semicrítics, i una zona amb vuit butaques de tractament. També es crearà una sala d'informació per a familiars. Per dur a terme aquests treballs s'ha traslladat provisionalment l'àrea d'urgències de traumatologia a la primera planta de l'hospital, un espai que durant la pandèmia es va reconvertir en una UCI. Aquestes obres tindran un cost d'uns 800.000 euros. Un cop acabada aquesta tercera fase, ja hauran culminat del tot les obres d'ampliació del servei d'urgències, que van començar el març de l'any 2017. El projecte global permetrà gairebé doblar la superfície que tenia el servei, que passarà de 1.200 metres quadrats a 2.300.