CaixaBank ha posat en marxa el primer caixer automàtic a la província de Girona que compta amb tecnologia de reconeixement facial. El sistema, ubicat a l'oficina Store La Creu, és, segons CaixaBank, el primer posat en marxa per una entitat financera a escala mundial per realitzar reintegraments amb aquesta nova tecnologia.

El terminal conté una càmera a través de la qual, i sense haver d'introduir manualment el pin, es fa un reconeixement facial de l'usuari. Segons l'entitat, el caixer disposa del hardware i el software necessaris per validar fins a «16.000 punts de la imatge del rostre del client».

De moment s'han introduït quatre caixers que funcionen amb aquest nou sistema a la ciutat de Girona, tots a l'oficina Store La Creu. Actualment, l'entitat presidida per Jordi Gual, ja compta amb alguns d'aquests caixers en funcionament a diverses oficines Store de Barcelona, així com en alguns centres de la resta de la ciutat, a Tarragona, Lleida i Manresa.

Els clients de CaixaBank que vulguin utilitzar el reconeixement facial hauran de contactar amb el seu gestor per realitzar el procés d'alta.