18 de juliol de 2020
18.07.2020
Diari de Girona

Educació informa els sindicats que els nous docents no arribaran fins al 7 de setembre

El Departament diu que el reforç s'incorporarà almenys una setmana més tard que la resta

18.07.2020 | 01:10
Educació informa els sindicats que els nous docents no arribaran fins al 7 de setembre

El Departament d'Educació va informar ahir els sindicats presents a la mesa sectorial de negociació que el nou personal que ha de reforçar el curs 2020-2021 no arribarà als centres almenys fins al 7 de setembre, en comptes de l'1 com la resta de la plantilla.

La Intersindical-CSC va acusar la Conselleria de «nous incompliments» de compromisos, mentre que Ustec·STEs va considerar el fet exemplifica la «crisi educativa» actual. Ambdues formacions van fer pública la seva queixa a través de les xarxes socials. Ustec·STEs va concretar que des del Departament «ens deixen caure –com qui no vol la cosa– que l'1 de setembre no hauran arribat els reforços de professorat als centres» i que ho faran «com a molt aviat el 7 de setembre». A banda de la tardança en les noves incorporacions, la Intersindical-CSC també va denunciar que Educació suprimeix «el dret de vacances dels equips directius, que després de treballar més que mai hauran de fer els tràmits de personal a l'agost».

Dimarts, el conseller Josep Bargalló va anunciar que es contractaran 8.257 professionals més al setembre, 5.417 dels quals seran docents, sense dir que començarien més tard de l'estipulat per començar a preparar el curs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit