El Departament d'Educació va informar ahir els sindicats presents a la mesa sectorial de negociació que el nou personal que ha de reforçar el curs 2020-2021 no arribarà als centres almenys fins al 7 de setembre, en comptes de l'1 com la resta de la plantilla.

La Intersindical-CSC va acusar la Conselleria de «nous incompliments» de compromisos, mentre que Ustec·STEs va considerar el fet exemplifica la «crisi educativa» actual. Ambdues formacions van fer pública la seva queixa a través de les xarxes socials. Ustec·STEs va concretar que des del Departament «ens deixen caure -com qui no vol la cosa- que l'1 de setembre no hauran arribat els reforços de professorat als centres» i que ho faran «com a molt aviat el 7 de setembre». A banda de la tardança en les noves incorporacions, la Intersindical-CSC també va denunciar que Educació suprimeix «el dret de vacances dels equips directius, que després de treballar més que mai hauran de fer els tràmits de personal a l'agost».

Dimarts, el conseller Josep Bargalló va anunciar que es contractaran 8.257 professionals més al setembre, 5.417 dels quals seran docents, sense dir que començarien més tard de l'estipulat per començar a preparar el curs.