El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach (JuntsxCat), en l'últim ple, va informar que una delegació de la Garrotxa, en els últims dies, ha anat a Madrid per presentar el projecte de la via verda entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany, denominat Camí Natural del Fluvià. Hi van anar acompanyats del subdelegat del govern, Albert Bramon.

A Madrid, van mantenir una reunió amb Cristina Clemente, la subdirectora general de Regadius, Camins Naturals i Infraestructuras Rurals, depenent del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Segons Reixach, «va ser una visita que ens va anar molt bé, perquè vàrem tornar amb 3.800.000 euros». A més, Reixach va exposar que van demanar fins a 5.800.000 euros per fer una via verda ben feta. «Tenim totes les perspectives que aquests dos milions també hi seran», va concloure. Segons el president, a Madrid els esperaven i ho «tenien tot a punt». Amb els diners del Ministeri, va preveure que l'inici de les obres de la via verda entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa començaran ben aviat.

El projecte que al final serà finançat completament per l'Estat, conformarà un tram del futur recorregut de l'Eix Subpirenaic que impulsa el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La idea és que el Camí Natural del Fluvià acabi connectant Olot amb Girona. D'aquesta manera, els cicloturistes podran anar des d'Olot a Girona per la part del Pla de l'Estany i tornar pel Gironès i la Selva Interior i a la inversa.

El Camí Natural del Fluvià connectarà amb la Ruta del Ferro del Ripollès a través de la via verda tot just començada entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses. En aquest cas, la inversió és d'1,3 milions d'euros.