El nombre de positius de Covid-19 reportats a les comarques gironines s'ha disparat aquest dijous a les comarques gironines: 119 casos més respecte al balanç que Salut havia fet 24 hores abans. Una xifra que feia setmanes que no es veia a la Regió Sanitària de Girona.

En el conjunt de Catalunya, el nombre de nous contagis s'eleva a 1.949 respecte a les dades d'ahir. El departament de Salut ha informat que des de l'inici de la pandèmia la xifra total de positius acumulats és de 86.891.

A més, segons les dades aportades per les empreses funeràries, s'han registrat nou noves víctimes mortals per coronavirus en les últimes hores (cap a Girona), de manera que la xifra total de morts a Catalunya des del començament de la pandèmia s'eleva ja a 12.661.

Àrees sanitàries en poliesportius

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) està estudiant instal·lar pavellons de salut o àrees sanitàries mòbils en poliesportius de la província de Girona i a la zona metropolitana sud de Barcelona per afrontar les possibles necessitats de llits a l'epidèmia de coronavirus.

"Hem activat ja la divisió logística per anar desplegant equipaments d'ampliació d'hospitals a Lleida, i estem ja pensant en fer-ho en un parell de llocs més, hem de veure si es farà a Girona i hem de veure si es farà a la metropolitana sud", ha afirmat el gerent del SEM, Antoni Encinas.

El doctor Encinas ha explicat que és difícil avançar la ubicació concreta, tot i que ha precisat que a les zones que el SEM percep més trucades, més tensió són municipis de la comarca del Baix Llobregat i el sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, com l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan d'Espí i Sant Feliu de Llobregat. Pel que fa a la província de Girona, "la demanda està pujant a la zona de Figueres", ha explicat.