Satisfacció entre les estacions del Pirineu gironí en veure que aquesta temporada d'estiu tenen xifres similars a les d'altres anys pel que fa al nombre de turistes que els visiten. El director de La Molina, Xavi Perpinyà, reconeixia ahir que els ha sorprès, ja que al març les previsions eren «dolentes». Tot i obrir quinze dies tard, «estem treballant bé i amb els aforaments d'altres anys, en aquest aspecte estem molt contents», remarcava. Una situació similar a la de Vallter 2000 després de la primera setmana d'activitat, des d'on afirmaven que l'arrencada «ha anat molt bé» i esperen que l'ocupació es mantingui. A les dues estacions treballen per condicionar les pistes de cara a l'hivern «com qualsevol altre any».

Pel director de la Molina, Xavi Perpinyà, el fet que la temporada s'hagi «arreglat», en bona mesura, és gràcies al client del país que ha anat a aquesta zona a passar les vacances. «Al final aquí troben activitat a l'aire lliure i molt d'espai», remarcava. Tot i això, reconeixia que ha deixat d'haver-hi client de fora pels efectes causats per la pandèmia.

Perpinyà afegia que estan especialment satisfets perquè actuen com a dinamitzadors econòmics del territori. I és que el fet que La Molina obri fa que altres empreses puguin treballar.

Fa anys que La Molina aposta «fort» per la temporada d'estiu. Solia obrir a principis de juny, però aquest any la pandèmia va obligar a retardar-la un parell de setmanes. «A nosaltres ens venen famílies que pugen amb telecadira al niu de l'Àguila i passegen pel Parc Natural del Cadí Moixeró, però també aquells que volen fer circuits amb bicicleta», explicava Perpinyà.

A Vallter 2000 les sensacions són les mateixes que a La Molina. Just fa una setmana que va començar a rebre visitants i asseguren que estan «molt satisfets» de com ha anat per la quantitat de persones que s'han acostat a l'estació ripollesa.

Entre les activitats més habituals a Vallter hi ha els itineraris i visites guiades de descoberta d'aquest entorn. També té demanda el Telecadira Panoràmic per accedir a la cota 2.535 m, on es pot veure el naixement del riu Ter i apropar-se al mirador per veure tot el Circ d'Ull de Ter, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i Empordà i el golf de Roses.

Des de les dues estacions, malgrat la pandèmia, ja estan condicionant les pistes de cara a la temporada d'hivern, «igual que qualsevol altre any», segons assenyalava Perpinyà. Una situació calcada a la de Vallter 2000. Tot i això, des de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) adverteixen que si la crisi s'allarga pot afectar la temporada d'hivern, ja que podria retardar la posada a punt de les pistes, al marge de les mesures sanitàries.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus