La policia marítima dels Mossos d'Esquadra comença a ser una realitat avui des de Palamós i el 2021 estarà del tot desplegada. La crisi sanitària de la Covid-19 no ha permès que els 35 nous agents especialistes en aquesta àrea estiguin formats ni tampoc s'han pogut licitar totes les noves embarcacions.

Des d'avui, ha començat a patrullar el litoral gironí amb membres de la unitat aquàtica, ja existent al cos i que s'integra a la unitat marítima. Aquesta unitat a les vuit del matí ha fet la seva primera sortida per vetllar pel litoral.

8

Els Mossos d'Esquadra comencen a patrullar al mar

El nou servei marítim que donarà cobertura la Costa Brava i fins al Maresme està ubicat al port de Palamós, on avui s'ha inaugurat una de les tres seus catalanes. N'hi haurà també a l'Ametlla de Mar i Vilanova i la Geltrú. Els consellers de Territori i Interior ha signat el conveni del nou equipament al port de Palamós. Damià Calvet i Miquel Buch han lloat l'inici d'aquesta unitat i han assegurat que des del desplegament dels Mossos, ara fa 26 anys, el cos té les competències del mar i que amb la unitat va néixer la unitat aquàtica, embrió de la nova unitat.

Les funcions de la nova Policia Marítima són la vigilància, patrullatge i control de les aigües marítimes per prevenir la comissió de delictes i les infraccions administratives en l'àmbit marítim.