La Diputació de Girona ha adjudicat 1.312.518,54 euros a diferents projectes i actuacions en matèria Diputació de Gironad'habitatge . La resolució del Servei d'Habitatge de l'Àrea de Cooperació Local preveu tres línies de subvencions, que ja han rebut el vistiplau de l'última sessió de la Junta de Govern, amb l'objectiu de «fomentar el parc públic d'habitatge i mobilitzar els habitatges buits».

L'import previst inicialment per a les subvencions s'ha vist incrementat en 362.518,24 euros per donar resposta a les demandes i les necessitats dels ajuntaments i les entitats locals de la demarcació de Girona. En total, es finançaran més d'un centenar de projectes en estudis i plans, inversions i adquisició d'habitatges destinats a polítiques socials per a 57 municipis gironins.

El diputat d'Habitatge, Joaquim Ayats, va assenyalar ahir que, des de l'Àrea de Cooperació Local, s'ha ampliat la dotació prevista en les diferents línies de subvencions per donar resposta a «les demandes del territori». «Considerem que aquest és un dels eixos de treball del Govern de la Diputació de Girona», va subratllar. En aquest sentit, va xifrar en 221 els municipis en què treballen per «augmentar el parc d'habitatge públic» i millorar-ne les condicions.

Tres línies de subvenció

La primera línia de subvencions, dirigida als ajuntaments i destinada a estudis, plans, programes i projectes locals en l'àmbit de les polítiques d'habitatge, partia d'una convocatòria inicial dotada amb 200.000 euros, que es va ampliar amb un suplement de crèdit amb 100.000 més per poder donar cobertura a les 43 sol·licituds presentades. La convocatòria de la segona línia de subvencions, orientada a inversions en habitatges destinats a polítiques socials, s'ha incrementat en 150.000 euros, que s'han de sumar als 300.000 previstos inicialment per atendre les 25 sol·licituds d'ajuntaments. En aquest cas, permetran la millora de 48 habitatges, vuit dels quals són cedits. Finalment, la tercera línia de subvencions es dirigeix a l'adquisició d'habitatges destinats a polítiques socials. Inicialment, s'hi va destinar una partida de 450.000 euros, que ha augmentat fins als 562.518,54 euros després d'ampliar-se, per mitjà d'un suplement de crèdit, amb 112.518,54 euros. Aquest finançament permet la compra de 22 habitatges a través de deu sol·licituds concedides d'ajuntaments gironins.