28 de juliol de 2020
28.07.2020
Diari de Girona

Es reforçarà el servei de bus transfronterer amb França

El projecte europeu «ConnECT» busca millorar la interconnexió de Catalunya amb el sud de França

27.07.2020 | 23:24
Es reforçarà el servei de bus transfronterer amb França

El servei d'autobús de l'espai català transfronterer entre Espanya i França s'amplia gràcies al projecte europeu anomenat «ConnECT». La Generalitat de Catalunya, la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals han anunciat la implementació de noves rutes d'autobús que afavoriran la mobilitat i la interconnexió entre les dues banderes de la frontera, incloent-hi la xarxa de salut amb el punt neuràlgic a l'hospital de la Cerdanya.


Quatre eixos

El servei està previst que s'iniciï entre finals de 2020 i principis de 2021 i comptarà amb quatre eixos o corredors de mobilitat seleccionats per definir les línies d'autobús, amb els seus recorreguts, punts de parada i horaris.

La intermodalitat amb Perpinyà es produirà via Figueres, la Jonquera, els Límits, el Pertús i el Voló. Amb Arles i Perpinyà, a través de Figueres, Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans. La mobilitat entre Arles, Perpinyà i Ripoll quedarà garantida amb l'eix Camprodon, Molló i Prats de Molló. Finalment, hi haurà el corredor per afavorir la connexió entre la Cerdanya transfronterera i l'hospital de Cerdanya. Es poden consultar les rutes de la Regió d'Occitània al cercador «Mou-te amb transport públic per Catalunya».


Programa europeu

El projecte està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional del Programa «Interreg V-A Espanya-França-Andorra», que té l'objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera entre els tres estats, i se centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook