La ciutat de Banyoles ha inclòs espectacles itinerants al programa de les seves Festes d'Agost, que tindran lloc del 13 al 17 d'aquest mes, com a solució a les restriccions imposades per la pandèmia de coronavirus.

El tècnic d'aquest tipus d'esdeveniments, Xavi Casadevall, ha explicat durant la presentació oficial que s'ha reduït a la meitat el nombre d'activitats, una vintena, però que els actes només es podran desenvolupar amb «la responsabilitat de tothom».

La inauguració anirà a càrrec de l'actor Quim Masferrer, que recorrerà els carrers del municipi a la recerca de veïns que expliquin històries del confinament. Dos dies més tard, la companyia Anna Confetti també presentarà un espectacle itinerant per a públic familiar, en què tres personatges i una cadira gegant sortiran a passejar per diferents barris de Banyoles.

Aquest mateix 15 d'agost, els gegants i capgrossos realitzaran un itinerari en el qual es demana als veïns que evitin seguir l'animació per evitar aglomeracions i que es limitin a contemplar-la des de la vorera. Un altre espectacle itinerant tindrà lloc a l'endemà de la mà de la companyia Nu, que recrearà la faula de la llebre i la tortuga».

En les actuacions musicals destacades, com la de la Fundación Tony Manero o la de Gemma Humet, s'han reduït els aforaments per complir amb les mesures de seguretat.

Les Festes d'Agost de Banyoles són les festes petites. Les grosses són per Sant Martirià a l'octubre, les quals, si tot va bé, també es faran.