L'onada de calor, que segons les previsions s'hauria d'haver acabat ja divendres, encara va deixar ahir un nou rècord de temperatures a les comarques gironines. Va ser el cas de Banyoles, on a les tres del migdia els termòmetres oficials de l'Observatori de Meteobanyoles assenyalaven una xifra de 39,2 graus. Segons van informar els responsables de l'observatori, es tracta de la sisena temperatura més alta per a un mes d'agost des de l'any 1950 al municipi.

Aquest pic al termòmetre és degut a la bossa d'aire càlid i escalfat d'origen africà que s'ha instal·lat sobre la comarca del Pla de l'Estany, i que ha provocat un gran augment dels termòmetres. Tot i això les xifres no van ser baixes ahir tampoc a cap punt del territori. A Girona, ahir es va arribar a una temperatura màxima de 37,5 graus, xifra que va repetir-se a la Bisbal de l'Empordà i Anglès. Santa Coloma de Farners i Fornells van arribar a unes temperatures màximes de 37,2 i 36,8 graus.

Pels propers dies, tanmateix, s'espera que els termòmetres ja comencin a anar a la baixa, amb l'aparició de petits núvols avui a la tarda a Girona, que faran que la temperatura màxima baixi a uns 32 graus i a una mínima de 21. A Banyoles també s'espera que es dispersi aquesta bossa d'aire càlid, i les temperatures baixaran a una màxima de 34 graus de sensació, molt inferior a la que es va viure ahir.