02 de agost de 2020
02.08.2020
Diari de Girona

Torra diu que no va assistir a la reunió perquè «va predicar amb l'exemple»

01.08.2020 | 23:21
Torra diu que no va assistir a la reunió perquè «va predicar amb l'exemple»

El president de la Generalitat, Quim Torra, va respondre per carta a les crítiques del líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, per la seva absència a la reunió de presidents autonòmics i Pedro Sánchez i li va dir que no va ser-hi perquè havia de «predicar amb l'exemple». Ahir Carrizosa va assegurar en una piulada que els catalans «no mereixen un president absent que deixa buida la cadira dels ciutadans».

A la missiva Torra també va respondre a la petició que Cs li va fer el dijous per convocar una trobada amb els grups parlamentaris per explicar la gestió de la pandèmia. En aquest sentit, el president va recordar que el 16 de juliol ja es va fer una reunió de la consellera de Salut, Alba Vergés, amb els grups per explicar la situació dels rebrots.

En la mateixa línia, va remarcar que aquestes reunions «s'han mantingut als diversos nivells amb els grups parlamentaris, parlamentàriament i extraparlamentàriament, durant tota la pandèmia». A més, va destacar que «seguiran produint-se sempre que sigui necessari» i va emplaçar a Cs a posar-se en contacte amb el Govern si té cap dubte o necessita aclariments.

Respecte a la reunió amb Pedro Sánchez a La Rioja, Torra va dir que no hi va assistir perquè havia «d'aplicar-se les mateixes restriccions i recomanacions» que la resta de la ciutadania de Catalunya.

També va recordar que després que el govern espanyol no acceptés la seva proposta de participar telemàticament a la reunió va demanar una trobada a Sánchez amb els dos equips de govern per «analitzar i debatre amb la forma, detall i seriositat que la importància del tema requereix».

A més, i després que el dijous Carrizosa l'acusés de tenir «fòbia» a la Casa Reial –que va participar en la trobada-, Torra va posar en dubte «l'exemplaritat» del comportament del Rei «quan és més qüestionat que mai» i va puntualitzar que tampoc coincideixen en «l'accepció de concòrdia» que considera que Carrizosa vol atribuir a Felip VI després del discurs que va fer el 3 d'octubre del 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook