04 de agost de 2020
04.08.2020
Diari de Girona

Admès el recurs de Sant Julià de Ramis contra Justícia per l'1-O

El jutjat central contenciós número 7 de Madrid fixa la vista per al 2 de desembre de 2020

04.08.2020 | 00:38
Agents de la Guàrdia Civil rebentant la porta d'un col·legi de Sant Julià de Ramis.

El jutjat central contenciós administratiu de Madrid ha admès a tràmit un nou recurs contenciós administratiu de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis contra el Ministeri de Justícia pels danys al pavelló del municipi durant l'1-O. El nou procediment arriba després que el consistori presentés un primer contenciós contra el Ministeri per silenci administratiu en la reclamació patrimonial interposada. La resposta de Justícia va arribar poc després d'interposar el recurs i l'Ajuntament va decidir obrir una nova via per aconseguir que l'administració es faci càrrec dels desperfectes valorats en més de 12.000 euros.

El jutjat ha ordenat a l'administració que remeti l'expedient en un termini de vint dies o almenys quinze dies abans de la celebració de la vista, fixada per al 2 de desembre a les 11.15 hores. L'alcalde, Marc Puigtió, assegura que lluitaran «fins al final» pels danys ocasionats «per la Guàrdia Civil».

Sant Julià de Ramis va decidir portar a l'Audiència Nacional la reclamació per danys del pavelló municipal durant l'1-O. L'Ajuntament va presentar un recurs contenciós sis mesos després de presentar una reclamació patrimonial pels desperfectes arran del «silenci administratiu» del ministeri.

El consistori va presentar la reclamació el 31 de gener del 2018 per «funcionament anormal de l'administració» i que onze dies després el mateix Ministeri informava que s'havia iniciat la tramitació de l'expedient informatiu establint un termini de sis mesos per resoldre-ho. Un cop passat aquest temps, però, encara no havien rebut resposta i, per això, van decidir recórrer al contenciós.

Pugtió ha explicat que poc després de presentar-lo, el Ministeri els va respondre que «no acceptaven a tràmit el procediment» i, per això, van decidir obrir una nova via amb un nou contenció, que ara el jutjat central contenciós número 7 de Madrid ha admès a tràmit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook