El Govern ha donat llum verda aquest dimarts a una ampliació de capital de 10 milions d'euros a la siderúrgica Comforsa, una empresa participada al 100% per la companyia pública de la Generalitat AVANÇSA. Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat, la crisi de la covid-19 ha comportat una «important davallada» de la producció de Comforsa, que fa que necessiti una injecció de liquiditat. Amb aquesta operació, la Generalitat busca «mitigar els efectes de la pandèmia» a la companyia. Dins l'ampliació de capital s'hi inclouen els 3,4 milions procedents dels fons de contingència que va aprovar al Govern el passat 7 de juliol amb la finalitat de garantir la viabilitat de l'empresa i l'activitat industrial del Ripollès, comarca on es troba la seva seu.

Més injeccions de liquiditat

El mes de juny el Govern ja va aprovar una altra injecció de liquiditat a aquesta empresa. Concretament van destinar 5,9 milions d'euros per «finançar les necessitats de tresoreria» de l'empresa. Els fons injectats van anar destinats a operacions de deute a curt i llarg termini i per «reforçar la competitivitat» de la companyia industrial.

A partir de mitjans de 2018, l'empresa va començar un procés per reduir les pèrdues i va encadenar resultats positius fins a desembre de 2019. Tot i això, la crisi del coronavirus ha provocat un cop més una important caiguda de la producció i la consegüent necessitat de liquiditat.

Comforsa compta actualment amb 350 treballadors entre els seus centres de treball situats a Campdevànol (Ripollès), Ripoll i les seves oficines a Barcelona i està especialitzada en la transformació d'acer per a forja i mecanització destinada al sector automoció. Més enllà de l'ocupació directa, l'empresa treballa amb 69 proveïdors del Ripollès, Osona i la Garrotxa i 294 repartits per la resta de Catalunya.