07 de agost de 2020
07.08.2020
Diari de Girona

El Consell de la Garrotxa reclama 40 mossos més

La comarca té 12.000 habitants més i hi ha menys agents de policia catalana que fa 20 anys

06.08.2020 | 23:38
El Consell de la Garrotxa reclama 40 mossos més

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa ha apuntat que els alcaldes de la comarca reclamen un reforç de 40 agents més per a la comissaria d'Olot. Reixach ha explicat que fa unes setmanes va mantenir una reunió telemàtica amb el conseller d'Interior, Miquel Buch.

A la reunió el president del Consell Comarcal de la Garrotxa va retreure que a la comissaria dels Mossos d'Olot ara hi ha menys efectius que fa vint anys quan van posar en servei la seu de la policia catalana a la comarca.

Reixach ha explicat que ara la comarca té 12.000 habitants més que fa vint anys i hi ha menys agents de la policia catalana que abans.

El president del Consell Comarcal considera que en els últims temps s'han creat necessitats que fan urgent un augment de la plantilla de Mossos d'Esquadra.

Reixach ha considerat que les necessitats pel control de la covid-19, com poden ser les limitacions d'accés als gorgs, suposen molta feina per l'actual dotació d'agents.

«Estem molt contents de la feina que fan els Mossos que hi ha, però no poden fer miracles», ha considerat.

El conseller Miquel Buch els va respondre que s'han retardat promocions i que la Garrotxa té una relació de delictes inferior a les altres comarques.

El president també ha exposat la seva confiança en una pròxima posada en servei de les càmeres lectores de matrícules mancomunades. Els primers tràmits van començar fa cinc anys però es van retardar perquè una part de municipis no ha entrat. Ara, la previsió és que facin la licitació aviat. La xarxa de càmeres mancomunada serà pionera a les comarques gironines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook