Les notes de tall a la notes de tallUniversitat de Girona El grau de Medicina i la doble titulació de Biologia i Biotecnologia continuen al capdavant amb un 12,672 i un 11,938, respectivament. Els segueixen sis carreres més que superen el 10: la doble titulació de Biotecnologia i Ciències Ambientals, Biotecnologia, Infermeria, Educació Infantil i Primària, Biologia i, per últim, Enginyeria Biomèdica.

  • Consulta les notes de tall de la UdG

Aquest any, la Universitat de Girona que suposen un increment del 9% respecte a les 3.603 de l'any passat. Un total de 3.718 estudiants ja tenen la plaça assignada, un 4% més que el curs anterior. Les matrícules en primera preferència s'hauran de formalitzar entre el 7 i el 10 de setembre, de manera telemàtica, a causa de la situació d'emergència sanitària. Des de la UdG confien a superar les xifres de matriculació del curs anterior.

Els graus relacionats a l'àmbit de la salut són de nou els més demandats. Fisioteràpia, amb 276 sol·licituds, s'endú la palma, seguida d'Infermeria (274) i Medicina (259). En aquest curs excepcional, les notes d'accés a la universitat són també de rècord, a causa de la pujada de gairebé mig punt de la mitjana dels expedients de batxillerat. Set carreres requereixen una puntuació superior als 13 punts sobre un màxim de 14. L'any passat només n'eren dues.

El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és, un curs més, la carrera universitària amb la nota de tall més alta a Catalunya. Per accedir-hi, els estudiants necessiten almenys un 13,528, una dècima més que l'any passat. El mateix grau a la Universitat de Barcelona (UB) és la segona titulació amb més nota, amb un 13,506. Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya passa de la quarta a la tercera posició amb un 13,202 i supera Filosofia, Política i Economia a la UPF i a la UAB, que baixa a la setena posició amb un 13,018.

El doble grau en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB passa de l'onzena posició a la quarta amb una nota de tall de 13,140. Medicina al Campus de l'Hospital Clínic de la UB, amb un 13,135, completa els cinc primers centres amb les notes més altes.

Gairebé 55.000 estudiants, un 13% més que l'any passat, aspiren a iniciar un grau universitari en algun dels campus públics de Catalunya el curs vinent. Es tracta de la xifra més alta d'aspirants registrada en el territori català. Tanmateix, les universitats continuen oferint les mateixes 40.000 places habituals des de fa uns quants anys. Això significa que molts estudiants s'hauran de conformar amb la seva cinquena o sisena preferència.