Uns lladres la nit del divendres van trencar la part de baix del vidre d'un bar cafeteria del barri de Pequín d'Olot. A través del vidre, van apartar els mobles i van aconseguir entrar a l'interior de la cafeteria, van esbotzar la caixa registradora i es van endur els diners. També van tombar part de les cadires i taules de l'establiment i, en acabat, hi van esmorzar. La prova, el rastre -evident- que van deixar: restes de croissant i evidències que s'havien cruspit trossos de pastís de xocolata.

El bar està en una zona urbana propera a un aparcament amb vegetació abundant. El robatori no va ser l'únic esdeveniment de la matinada del divendres al barri de Pequín. Ha transcendit que hi ha hagut robatoris a vehicles i un intent de robatori a un habitatge.

Els assalts a vehicles van tenir una punta a la matinada del dilluns, dia 3 d'agost, quan en un sol dia van trencar els vidres de 38 cotxes per veure si trobaven alguna cosa a l'interior. En el decurs de la setmana, també hi ha hagut intents de robatori a establiments.

L'augment del nombre de delictes de les últimes setmanes ha provocat queixes i demandes de més presència policial a les xarxes socials.