Un jove de 23 anys i veí d'Olot ha ingressat a presó després de ser detingut per un delicte amb força amb grau de temptativa. Els fets van succeir pels vols de les quatre de la matinada del dia quatre d'agost.

En aquella matinada, la Policia Municipal d'Olot La dona va donar l'avís del fet que una persona intentava forçar la reixa de protecció d'un negoci. La dona va recriminar la conducta del noi i aquest en trobar-se descobert va fugir corrent.

Al cap de pocs minuts, els agents de la Policia Municipal van arribar al lloc de l'avís i van iniciar una recerca pel nucli antic d'Olot. Els agents es van adonar que podia haver entrat al portal d'un bloc de pisos del carrer Parra. Es tracta d'un carrer estret de la part alta del nucliantic, molt proper a la plaça Capdenmàs.

Els agents van entrar al bloc de pisos i van pujar pis a pis fins a localitzar el jove a l'últim pis. El noi s'havia refugiat al replà de l'últim pis. Els agents el van escorcollar i li van trobar el mall metàl·lic amb el qual havia intentat forçar el comerç. També van trobar que el jove tenia nombrosos antecedents per fets delictius similars.

Davant de les evidències, els agents van detenir-lo per robatori amb força en grau de temptativa. El matí del mateix dia 4 d'agost, el jove va passar a disposició judicial i va ingressar a presó. L'endemà, els agents de la Policia Municipal d'Olot van realitzar una segona detenció per un robatori amb força a un comerç de la ciutat. Els fets van succeir pels volts de les quatre de la matinada del dimecres, dia 5 d'agost, quan el jove va trencar el vidre d'un negoci situat al carrer Josep Ayats. Es tracta d'una zona amb cinemes i diferents comerços. El jove es va emportar diversos productes de l'interior del comerç.

Fins al lloc dels fets, es van desplaçar dotacions dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal, una de cada cos.

De manera coordinada, els agents van iniciar la recerca de l'autor amb la informació i descripció que va aportar un veí de la zona.

Posteriorment, els agents de la Policia Municipal van localitzar un jove, menor d'edat, que coincidia amb les descripcions aportades. El jove caminava pel centre de la ciutat amb una motxilla a l'esquena.

Mesos complicats

Els policies van aturar-lo, i a l'interior de la bossa de mà van trobar els diversos productes sostrets del comerç, així com les eines que havia fet servir per trencar el vidre del negoci. Es dona el cas que el jove ja havia protagonitzat delictes similars al llarg dels últims mesos.

Els robatoris i intents de robatoris a les botigues d'Olot han tingut una punta en aquests mesos d'estiu.