La Policia Municipal d'Olot

El primer a més ha ingressat a presó perquè comptava amb antecedents per molts fets delictius similars.

El primer dels fets es va produir el 4 d'agost de matinada, quan la Policia Municipal d'Olot va rebre la trucada d'una veïna del centre de la ciutat que els alertava que una persona que estava intentant forçar la reixa de protecció d'un negoci.

El noi va fugir corrents quan la veïna va recriminar-li la seva conducta.

Al cap de pocs minuts, els agents de la Policia Municipal va arribar al lloc i després d'una recerca per la zona van aconseguir localitzar el noi, que s'havia amagat en un habitatge del centre de la ciutat. Durant l'escorcoll, els policies van trobar-li al damunt la barra metàl·lica amb la qual havia intentat forçar la reixa del comerç.

El jove, amb nombrosos antecedents policials per fets delictius similars, va quedar detingut per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó.

L'endemà, una segona detenció

L'endemà, els agents de la Policia Municipal d'Olot van realitzar una segona detenció per un robatori amb força en un comerç de la ciutat.

Els fets van succeir pels volts de les quatre de la matinada del dimecres quan un menor d'edat va trencar el vidre d'un negoci situat al carrer Josep Ayats d'Olot i va emportar-se diversos productes del seu interior.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar una dotació dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal d'Olot que, de forma coordinada, van iniciar la recerca de l'autor amb la informació i descripció que va aportar un veí de la zona. Posteriorment, els agents de la Policia Municipal van localitzar un jove, menor d'edat, que coincidia amb les descripcions aportades pel veí caminant pel centre de la ciutat i amb una motxilla a l'esquena.

Els policies van aturar-lo i, a l'interior de la bossa de mà, van trobar els diversos productes sostrets del comerç saquejat així com les eines que havia fet servir per trencar el vidre del negoci. Es dóna el cas que el jove ja havia protagonitzat delictes similars al llarg dels últims mesos.

Les detencions s'emmarquen en un dies que els fets delictius han augmentat a la ciutat i la comarca de la Garrotxa.