Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona van donar ahir el tret de sortida a la collita d'enguany amb la recollida simbòlica de la primera poma a la Fundació Mas Badia, a Canet de la Tallada. Segons els càlculs, la producció d'aquest 2020 presentarà una davallada del 14% respecte a l'any anterior, amb un total de 74.760 pomes de les varietats Gala, Golden, Red Delicious i Granny Smith.

El director-gerent de la Fundació Mas Badia, Joan Bonany, va atribuir a les pluges el descens de la producció. El temporal Gloria a principis d'any va suposar un primer obstacle. Més tard, durant el període floració a finals d'abril, la pluja va ser constant al llarg de tres dies, una cosa que no es troba en els registres des de fa anys. Tanmateix, Bonany va assegurar que les temperatures suaus de la primavera van afavorir la producció, que disminuirà la quantitat, però augmentarà la qualitat.

El president de Poma de Girona, Llorenç Frigola, va advertir que els preus s'incrementaran lleugerament perquè la demanda es manté alta i cal cobrir les despeses de les mesures sanitàries extraordinàries. També va fer una crida a donar suport als productes de proximitat i al consum local.

Poma de Girona està formada per unes 80 famílies productores, agrupades en tres empreses: Girona Fruits, Giropoma i Frutícola Empordà.

A l'acte, que pretenia unir el producte local amb la salut i l'esport, també hi van participar Ariadna Trias, ciclista del Massi-Tactic UCI Women's Team, únic conjunt català a la màxima categoria internacional, i Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter.