14 de agost de 2020
14.08.2020
Diari de Girona

CCOO critica el nou protocol i exigeix reduir els grups d'alumnes

El sindicat creu que l'actuació del Govern pot dur fàcilment al tancament dels centres, i li retreu que no es facilitin mesures per als treballadors a càrrec d'infants aïllats

14.08.2020 | 00:23
CCOO critica el nou protocol i exigeix reduir els grups d'alumnes

La Federació d'Educació de Comissions Obreres va criticar ahir el nou protocol davant casos de covid-19 en centres educatius, ja que «ens apropa més al fet que els centres educatius estiguin tancats a les poques setmanes de començar el curs», explicaven en un comunicat. I retreuen que el protocol no posi solucions a aquells familiars treballadors que «hagin de tenir cura d'infants en aïllament».

Per garantir que les escoles es mantinguin obertes, consideren necessàries una sèrie de mesures: reduir els grups d'alumnes, amb l'increment de personal que això comporta; establir espais alternatius per si fan falta; l'ús d'equips de protecció individual; un augment en el pressupost de neteja i desinfecció dels centres; garantir la desinfecció dels espais; que el Servei de Prevenció faci un acompanyament als centres a l'hora d'elaborar i aplicar els plans d'actuació; i la incorporació de personal d'infermeria a cada centre.

Així, CCOO creu que el departament «no repensa» les mesures que ja es van establir al Pla d'actuació per al curs 2020-2021 que van presentar el passat 3 de juliol, excepte en plantejar que els alumnes de 10-12 anys també puguin haver de dur mascareta en els seus grups estables. El sindicat també recrimina al departament que no han pogut participar en l'elaboració dels protocols «malgrat el nostre coneixement dels centres educatius».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook