L'Ajuntament d'Olot ha contractat nou persones en situació d'Ajuntament d'Olotatur per a la realització del projecte Redescobrim els espais verds del barri: millora d'espais naturals i de lleure, que permetrà mantenir i millorar els espais naturals del nucli antic d'Olot i altres de la ciutat.

La contractació d'aquesta actuació de conservació i preservació del paisatge natural s'engloba dins dels programes d'experienciació laboral de Treball als Barris 2019 i s'allargarà durant sis mesos. Les persones contractades donaran suport a les brigades municipals. S'encarregaran de col·laborar en les tasques de manteniment de les zones enjardinades, així com la gespa natural d'aquests espais i el manteniment i conservació de l'arbrat.

A través d'aquestes tasques, el projecte s'encarrega de donar feina a persones que es trobaven a l'atur ampliant les seves competències de base, millorant la seva autoestima i oferint una primera experiència laboral als joves.

Conjuntament amb aquest projecte i dins del mateix programa de Treball als barris, el passat dilluns 13 de juliol va començar a treballar un tècnic que s'encarregarà de l'Aula de Recerca de Feina de les Mates de l'Oficina de Promoció Municipal DinàmiG. Les idees són facilitar l'accés a les noves tecnologies per recerca efectiva de feina, oferir suport per dotar autonomia als usuaris i usuàries i la millora dels registres administratius.

En aquest sentit, durant els pròxims sis mesos, el tècnic atendrà tots els usuaris i usuàries que visitin l'aula oberta. Els donarà suport tècnic pel que fa a la revisió de currículums, cartes de presentació, cercadors i webs d'ocupació. També els ajudarà a crear perfils a les a les xarxes de feina. Al mateix temps, mitjançant tallers, potenciarà l'autonomia dels usuaris pel que fa a la recerca de feina, així com s'encarregarà d'editar continguts útils per al programa i ajudarà a difondre l'existència de l'aula en espais de barri.

La contractació és finançada per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social.