Un caçador ha trobat aquest diumenge l'emú que havien robat en una finca de Llagostera (Gironès). L'animal, que és semblant a un estruç, ha aparegut cap a les onze del matí. Estava ajagut en un rec situat a uns 200 metres de l'habitatge d'on se'l van endur. Segons explica la seva propietària, Deborah Pinto, tot apunta que els lladres que se'l van endur han decidit retornar-lo sense que els veiessin. L'emú, una femella adulta, té senyals d'haver estat lligada. Ha aparegut amb pelades al coll i ferides a les potes, que li hauria provocat una corda. Després que el caçador alertés la Policia Local, i aquesta al seu torn avisés la propietària, Pinto ha anat a buscar l'animal amb un tot terreny i se l'ha endut fins a la seva finca.

L'emú va desaparèixer dimecres al capvespre. Va ser entre les set i les deu de la nit. Quan la seva propietària va tornar a aquella hora a la finca, es va trobar la porta del tancat mig entreoberta. De l'animal, no n'hi havia ni rastre. Però sí que Pinto va veure una escampadissa de plomes davant del seu habitatge.

La propietària va denunciar el robatori davant la Policia Local i no s'havia sabut res de l'ocell fins aquest matí. Un caçador l'ha trobat pels voltants de les onze en un rec situat a uns 200 metres de la finca. L'emú estava ajagut i no es movia. El caçador ha avisat la Policia Local i els agents, al seu torn, han trucat a Pinto.

La propietària ha anat a buscar-lo amb un tot terreny i, amb l'ajuda del caçador i de la patrulla de municipals, l'ha carregat al vehicle i se l'ha emportat a casa. Segons explica Pinto, l'animal es troba bé i tot apunta que els lladres que se'l van endur, se n'han acabat desdint i han decidit retornar-lo.

Pelades al coll i ferides a les potes

De fet, la propietària explica que dimecres, poc abans de les deu de la nit, van veure una furgoneta aparcada davant la seva finca. I que l'emú té signes que evidencien que se l'haurien emportat. L'ocell té pelades al coll i ferides a les potes, que li hauria fet la corda amb què l'haurien lligat.

Ara, l'emú ja torna a estar dins el seu tancat. Es dona la circumstància que, quan se'l van endur, feia poques setmanes que havia arribat a la finca després que una protectora de Parets del Vallès (Vallès Oriental) el rescatés. El seu anterior propietari no se'n cuidava, l'ocell estava desnodrit i li van comissar. Des de la protectora es van posar en contacte amb Pinto, que va decidir fer-se'n càrrec.