17 de agost de 2020
17.08.2020
Diari de Girona

Mossos i Rurals es coordinen per patrullar el litoral gironí

Des de la nova base marítima de Palamós la policia patrullarà pel parc del Montgrí fins a cala Montgó

17.08.2020 | 00:18
Motos aquàtiques a prop de les Illes Medes

Els Mossos i els Agents Rurals s'han coordinat per patrullar el litoral de la Costa Brava, evitar la pesca furtiva i controlar el fondeig d'embarcacions. La policia marítima dels Mossos i el grup de suport marí dels Agents Rurals han fixat les pautes de col·laboració i coordinació per vigilar i controlar el litoral i els espais protegits de la Costa Brava. Aquestes competències, exercides pels Agents Rurals en virtut de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, es desenvolupen des del 1986. L'entrada en servei de la nova base marítima dels Mossos al port de Palamós, el 27 de juliol passat, reforça el control del litoral gironí. I se suma –i complementa- la base que els Rurals tenen al port de Roses, donant millor cobertura a tota la Costa Brava.

{C}{C}

{C}{C}

Els Mossos d'Esquadra patrullaran així pel parc natural del Montgrí i les illes Medes, i arribaran fins a cala Montgó, a l'Escala. De fet, la col·laboració ja va començar el cap de setmana. Els Mossos, entre d'altres, van controlar la velocitat de les motos aquàtiques per l'interior del parc. En aquest operatiu, s'ha incidit especialment a evitar la pesca furtiva, controlar la velocitat de les motos aquàtiques per dins del parc natural i garantir que les embarcacions amarrin a les boies destinades a particulars.

A més, amb el suport de l'helicòpter dels Agents Rurals, també vigilaran que les embarcacions no fondegin en zones no permeses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook