L'alcalde de Santa Pau, Pep Company, ha anunciat que l'Ajuntament disposarà de l'ampliació de l'Ajuntament l'escola L'alcalde ha explicat que la data és ideal per poder preparar l'equipament de cara a l'inici del pròxim curs escolar. Company ha considerat que els espais nous faran possible diversificar els grups el pròxim setembre.

Les obres, que van tenir diversos ajornaments, han tingut un cost de 700.000 euros que han estat finançats pel Departament d'Educació. Un cop acabades, l'escola disposarà de tres aules noves i una sala de psicomotricitat.

En l'últim ple, Company va recordar que l'Ajuntament va estar tres anys en tràmits i reclamacions per aconseguir que la Generalitat fes l'ampliació.

«El que fem ara és reclamar que no ens podem quedar aquí», va exposar l'alcalde, que en aquest línia va argumentar que l'escola té altres necessitats i va posar d'exemple que fa falta fer millores al pati i als menjadors. Va afegir que la cuina queda justa pel volum de menjars que cuinen cada dia. Va considerar que, tard o d'hora, caldrà ampliar el menjador per poder fer-hi tres grups.

Augment d'alumnes

En els últims anys, l'escola de Santa Pau ha tingut una progressió constant en el nombre d'alumnes matriculats. El curs 2019, l'escola tenia 150 alumnes matriculats, el 2018 en tenia 135 i el 2017 en tenia 120.

L'augment de l'alumnat és per causa de les parelles joves que s'han instal·lat a la localitat i per la qualitat dels ensenyaments.