Diverses dotacions dels Bombers van haver d'actuar ahir al migdia en dos rescats d'excursionistes a les localitats veïnes de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, ambdues a la comarca de la Selva.

La primera actuació del cos de seguretat es va produir a Sant Hilari, quan una persona d'edat avançada va patir una caiguda quan es trobava a la zona de l'ermita de Sant Miquel de Solterra. En ser una zona de difícil accés es van haver d'activar els Bombers, que hi van destinar dues dotacions.

Quan van arribar al lloc dels fets, van comprovar que la víctima havia patit un problema a la cama i la van traslladar fins a l'ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que la va portar fins a un centre sanitari.

Doble fractura

Poc després, els Bombers es van haver de tornar a activar per un altre rescat just al poble del costat, a Arbúcies. Concretament, es van trobar que un excursionista havia caigut i s'havia lesionat en caure cap a la zona del Salt de la Dona.

En aquest cas, es van haver d'activar tres dotacions terrestres i, un cop localitzada la víctima, també la van portar fins a una ambulància del SEM.

Segons l'avaluació inicial de la ferida, l'excursionista presentava una factura a la tíbia i el peroné. Per aquest motiu, va ser traslladat pel SEM fins a l'hospital de Granollers.