L'Ajuntament de Camprodon, en una de les seves últimes juntes de govern, va aprovar la compra de la fàbrica i la casa del director de la colònia Estabanell. Es tracta de 4.000 m2 distribuïts en tres plantes i diversos edificis.

L'acord contempla una permuta d'aquesta finca per una parcel·la propietat de l'Ajuntament situada al Bac de Sant Pere i una aportació econòmica de 40.000 euros.

Segons ha explicat l'alcalde, Xavier Guitart, han començat les obres d'adequació de l'immoble. Consisteixen en la millora dels interiors i dels accessos i a fer un repàs als tancaments i la teulada. Ben aviat, pensen fer servir part d'una nau per a garatge dels vehicles de recollida de residus. En el termini d'un any, segons l'alcalde, la fàbrica acollirà els serveis funeraris, que a Camprodon són municipals, maquinària, material de la brigada i altres.

L'alcalde ha explicat que la centralització del material permetrà alliberar els garatges i magatzems que l'Ajuntament té al nucli urbà i destinar-los a altres utilitats.

Una nau nova

L'acord de compra de la fàbrica de la colònia Estabanell suposa que l'Ajuntament descarti el projecte de construir una nau de nova planta en un altre emplaçament, però també dins de l'àmbit de la colònia Estabanell.

La colònia Estabanell està situada a un quilòmetre del nucli urbà de Camprodon. Va ser construïda el 1870 i en els seus bons temps tenia església, sala de ball, estanc, escola, cafè i tres blocs d'habitatges per a obrers. Estava dedicada al tèxtil.