Les comarques del Gironès i la Garrotxa van entrar en la darrera actualització (que incorpora dades fins al 13 de juliol) en la fase vermella del risc de rebrot després de superar el llindar alt. La Garrotxa manté des del dia 10 d'agost una tendència important a l'alça, que l'ha fet passar en tres dies de nivells moderats, amb un risc del 45,26, a nivells elevats, amb un 135,79.

El Gironès, per la seva banda, es va quedar més a prop del llindar, amb un risc de rebrot del 101,7. Tot i mantenir també una tendència a l'alça, en aquest cas és més sostinguda.

Dins de la comarca destaca la situació de Salt, que registra nivells molt alts amb un risc de rebrot del 247,99. Tot i registrar una tendència a l'alça molt pronunciada, en les dades del 13 d'agost havia baixat respecte al dia anterior.

Així, les dues comarques s'uneixen al Pla de l'Estany, que la setmana passada es va situar en risc elevat arran d'un brot a Banyoles. Tot i això, en els darrers dies la ciutat ha invertit la tendència i se situa en el 214. L'Alt Empordà va rebaixar per primera vegada des del 8 de juliol el llindar de risc alt i es va situar en nivells moderats, concretament en el 95,12. Tot i això, la cituat de Figueres segueix per sobre, amb els 130,36.

Completament oposada és la situació al Ripollès. La comarca es manté amb un risc de rebrot baix del 19,36 i és la zona de les comarques gironines que registra millors xifres. La resta de comarques -Baix Empordà i Selva- es troben en risc moderat.

Girona registra 69 contagis

La Regió Sanitària de Girona va registrar ahir 69 nous positius per Regió Sanitària de Gironacovid-19 de manera que el total acumulat des de l'inici de la pandèmia és de 9.262. Actualment hi ha 27 pacients hospitalitzats i 10 a l'UCI, els mateixos que ahir. El nombre de defuncions es manté en 829.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus