19 de agost de 2020
19.08.2020
Diari de Girona

Banyoles fa un balanç positiu de les Festes d'Agost tot i les restriccions

Totes les activitats s'han pogut fer adaptades a la situació actual i amb els aforaments permesos

18.08.2020 | 23:46
Banyoles fa un balanç positiu de les Festes d'Agost tot i les restriccions

L'Ajuntament de Banyoles fa un balanç positiu de les Festes d'Agost malgrat les restriccions que s'han hagut d'imposar a causa de la covid-19. Segons indiquen, totes les activitats que hi havia previstes s'han pogut desenvolupar adaptades a la situació actual i completant els aforaments permesos.

La tradicional cantada d'havaneres al barri de Sant Pere va posar dilluns punt i final a les celebracions de la capital del Pla de l'Estany.

Enguany, la programació de la «festa petita» de Banyoles ha inclòs una vintena d'actes per a tots els públics, que s'han adaptat a la situació actual per la crisi sanitària. Les festes es van obrir dijous al vespre amb l'espectacle itinerant Moltes gràcies, de Quim Masferrer, i han inclòs concerts de la Salseta del Poble Sec, la Balkan Paradise Orchestra i la Fundación Tony Manero, tots ells amb aforament limitat i reserva prèvia de seient.

També s'han celebrat la rua de Gegants i Capgrossos, l'espectacle de les Gàrgoles de Foc i el Festival Folklòric Internacional, organitzat pel Foment de la Sardana, també amb aforament limitat. D'altra banda, s'han dut a terme espectacles familiars itinerants, organitzats per les entitats TTela i Joventuts Musicals de Banyoles, entre altres propostes.

Els concerts de Balkan Paradise Orchestra i la Fundación Tony Manero a la plaça Major, així com el Festival Folklòric, que es va fer a la plaça de les Rodes, han estat els actes amb una major assistència de públic, bé des dels seients habilitats per seguir-los o des de les terrasses dels establiments de restauració.

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que «hem demostrat que es pot fer festa i es pot fer cultura amb seguretat, seguint la normativa i adaptant els actes a les restriccions per la covid-19, i hem aconseguit transmetre aquesta confiança a la ciutadania, que ha exhaurit els seients reservats als diferents espectacles i propostes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook