El jove de la Garrotxa que va morir dissabte passat mentre feia snorkel a la platja Gran de Platja d'Aro podria haver mort per la picada d'un peix aranya, segons fonts properes a la investigació del cas. El noi, de 16 anys, anava equipat amb una càmera de vídeo aquàtica i, segons ha pogut saber Diari de Girona, l'aparell, ara en mans dels investigadors, hauria enregistrat l'atac del peix. El que sí queda clar, apunten les fonts consultades, és que el jove presentava una picada molt clara al coll que li hauria provocat la mort.

Quan els equips d'emergència el van localitzar, el cos no surava, sinó que estava al fons de l'aigua. Això demostra «una falta clara d'oxigen», apunten fonts coneixedores del cas. Un cop fora de l'aigua, la víctima tenia el cap inflat i morat i, tot i els intents, els serveis de socorrisme i dels serveis mèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no el van poder reanimar. Es dona la tràgica circumstància que els pares del jove eren a la platja; de fet van ser els que van donar l'avís.

L'animal que, segons apunta la principal hipòtesi que segueix la investigació, hauria causat la mort del jove, un peix aranya, és una espècie comuna a la Costa Brava; no és estrany que efectius del SEM i socorristes atenguin picades d'aquest peix, que normalment ataca els banyistes als peus.