19 de agost de 2020
19.08.2020
Diari de Girona

Mig miler de firmes a favor que les mascotes puguin viure en tots els pisos d'Olot

Les clàusules dels contractes, suposada causa de la major part d'abandonaments · Avisen d'un possible col·lapse dels centres d'acollida

18.08.2020 | 23:46
Mig miler de firmes a favor que les mascotes puguin viure en tots els pisos d'Olot

L'entitat Progat Garrotxa ha aconseguit 501 signatures en dos mesos a favor de l'accessibilitat dels animals domèstics a cases i pisos de lloguer de la Garrotxa. Les firmes han estat recollides a través de la plataforma Change.org. L'entitat defensa que la dificultat de tenir gats i gossos a cases i pisos de lloguer és una de les causes dels abandonaments d'animals a Olot i la Garrotxa. Presentaran les firmes als agents de la propietat immobiliària, les immobiliàries i les comunitats de veïns.

La presidenta de l'entitat considera que la problemàtica d'accés a les cases i pisos de lloguer i als blocs de pisos «pot comportar el col·lapse de gossos i gats en refugis o centres de recollida, amb molt poques probabilitats de sortida per a aquests animals».

Exposen que molts propietaris inclouen en les clàusules del contracte de lloguer el compromís de no tenir animals domèstics. També assenyalen la dificultat que representa l'assegurança de responsabilitat civil que cobreix els danys que un animal pugui ocasionar en un habitatge. Es tracta d'una assegurança que està inclosa dins l'assegurança de llar obligatòria que han de contractar les persones que lloguen un habitatge i volen tenir-hi un animal.

També incideixen en el fet que les comunitats de veïns no tenen potestat per prohibir la tinença d'animals als seus associats. Segons Progat Garrotxa, la potestat de prohibir la tinença d'animals només la té la propietat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook