19 de agost de 2020
19.08.2020
Diari de Girona

Els pilots de Ryanair es rebaixaran el sou un 20% durant dos anys

Es tracta d'un acord al qual han arribat la companyia i el sindicat Sepla per tal de mantenir llocs de treball

18.08.2020 | 23:46
Els pilots de Ryanair es rebaixaran el sou un 20% durant dos anys

Els pilots de Ryanair es rebaixaran el sou un 20% durant dos anys per tal de poder mantenir el seu lloc de treball. A partir d'aquest període, el seu salari s'anirà incrementant progressivament fins a assolir el 100% en els dos anys següents. Aquest és l'acord al qual han arribat l'aerolínia i la secció sindical de Sepla –el sindicat que representa gairebé un 90% del total de la plantilla de Ryanair- per garantir l'ocupació durant els pròxims quatre anys. «El text busca garantir la supervivència de la companyia en la pitjor crisi de la història de l'aviació i atorga solidesa perquè els pilots puguin tornar a l'activitat quan es recuperi el sector», ha assenyalat Sepla en un comunicat. Segons el sindicat, el 80% dels treballadors han aprovat l'acord.

A banda d'aquest acord, Ryanair s'ha compromès a seguir negociant per arribar a un acord de conveni col·lectiu. A més, el text aprovat contempla la utilització d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a través de reduccions de jornada. L'objectiu d'aquest últim punt busca «distribuir el treball existent de manera equitativa entre tot el col·lectiu».

Tot i que els treballadors han obtingut sentències favorables en diversos procediments legals (en l'última, el Ministeri de Treball va anul·lar l'ERTO a les bases de Girona i Canàries per frau), Sepla considera que «l'excepcionalitat de la situació provocada per la covid-19 obliga que la solució de conflictes es resolgui a través d'acords entre treballadors i empresa». En aquest sentit, Sepla espera que Ryanair actuï «amb bona fe» i eviti dur a terme «reformes unilaterals».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook