El Departament de Territori i Sostenibilitat ha pres el compromís d'ensorrar una presa i una central hidroelèctrica ubicades al riu Ritort, al terme de Molló. L'enderroc de les instal·lacions forma part d'un projecte de recuperació de la connectivitat fluvial i de restauració del medi al voltant del riu Ritort.

La presa i la central van entrar en servei el 1991, mitjançant una concessió de l'Ajuntament a una empresa privada. El 2003, l'Agència Catalana de l'Aigua va resoldre l'extinció del dret privatiu de domini públic hidràulic per caducitat de la concessió. L'Ajuntament i l'empresa ho van recórrer i finament el TSJC va confirmar la retirada de la concessió d'aprofitament d'aigües.

La previsió és que en les pròximes setmanes comencin els treballs de demolició de les estructures de la presa. Acabada la demolició, començarà la restauraciò de la vegetació i l'aplicació de mesures de protecció dels peixos. També demoliran part del canal de desguàs i eliminaran el tram de canonada sobre el Fabert.