21 de agost de 2020
21.08.2020
Diari de Girona

Les esglésies de la Cerdanya reben els mateixos turistes que l'agost passat

Les visites guiades a vuit temples tenen cada vegada més demanda, i es preveu que, malgrat la situació sanitària, s'arribi als 200 visitants durant aquest mes d'agost · El Patronat de Turisme està satisfet i l'any que ve preveu obrir una nova ruta

21.08.2020 | 00:54
Visitants a l'església de Santa Maria d'All, a Isòvol.

Les visites guiades a vuit esglésies de la Cerdanya tenen cada cop més demanda, fins al punt que es preveu assolir a finals d'aquest mes la mateixa xifra d'inscrits que durant tot l'any passat, que va ser d'unes 200 persones. Des del Patronat de Turisme es mostren satisfets amb el bon funcionament del servei tot i l'actual situació sanitària i es plantegen crear de cara a l'any que ve una nova ruta per donar a conèixer el patrimoni d'altres temples de la comarca, ja que actualment hi ha dos recorreguts: un que ressegueix quatre edificis religiosos situats a la solana i un altre amb quatre més que es troben a l'obaga. Una altra opció passa també per allargar els itineraris actuals i així poder ampliar el nombre de punts que es visiten.

Per les dotze visites dutes a terme enguany, el gruix de les quals s'han fet als mesos d'estiu, hi han passat unes 170 persones. El pic de demanda més important s'està registrant durant aquestes setmanes d'agost, on més d'un cop s'ha arribat a omplir la vintena de places disponibles de la ruta. A més, en aquest període s'ha optat per programar les sortides en dimarts i en divendres, amb l'objectiu d'evitar que aquestes coincideixin amb d'altres iniciatives que tenen lloc durant els caps de setmana.

La cap de l'oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya, Maria Faura, creu que la demanda continuarà a l'alça al setembre, moment en què les visites tindran lloc els dissabtes i diumenges i per les quals ja s'han registrat les primeres inscripcions. En aquest sentit, ha recordat que els guiatges per l'interior d'aquests temples i l'explicació del seu vincle històric amb la comarca van començar a l'agost de l'any passat, responent a les nombroses peticions fetes pels turistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook