L'incendi de Caldes de Malavella d'aquest dimecres és el més important registrat a les comarques gironines aquest any. La superfície destrossada per les flames ascendeix a 6,43 hectàrees.

Una afectació que sortosament no va anar a més gràcies a la ràpida intervenció dels serveis d'extinció d'incendis que per terra i per aire van poder perimetrar la zona i atacar les flames el mateix dia dels fets. Ahir, després d'haver passat la nit a la zona, els Bombers van seguir remullant l'àrea afectada per donar per extingit el foc. De bon matí encara s'hi podien veure sis dotacions terrestres que van rematar els punts calents i les zones amb més perill de revifada.

Cal recordar que aquest incendi forestal va posar l'ai al cor el municipi de Caldes la tarda de dimecres, ja que es va desenvolupar a prop de l'N-II antiga, que es va arribar a tallar.

A banda, les flames i el vent de garbí que bufava van afavorir el desenvolupament de l'incendi i en algun moment, es va témer per part de l'Ajuntament que pogués arribar cap a la urbanització del Llac del Cigne.

El gran desplegament de mitjans a la zona (Bombers i ADF) va evitar que el foc anés a més i finalment, cap a les set del vespre es va donar per controlat.

Els Agents Rurals segueixen investigant la causa de l'incendi i ja se'ls va poder veure el mateix dia del foc sobre el terreny. Les indagacions es mantenen obertes i s'apunta com a principal hipòtesi que l'origen serien uns treballs forestals que es feien a la zona on va iniciar-se el foc. Concretament, una recollida de bruc.

Aquest incendi va cremar 6,43 hectàrees (4,69 de terreny arbrat i 1,75 de matolls) de Caldes de Malavella i s'ha convertit en el més important de l'any i d'aquesta companya forestal d'estiu pel que fa a la superfície afectada.

El segon amb més afectació és el que es va produir a Llançà el dia 4 de juliol de matinada, un incendi forestal que va afectar una superfície d'unes 3,5 hectàrees i va començar arran del mal estat d'una línia elèctrica.

En canvi, el tercer que per a molts potser va semblar el més important perquè va obligar a confinar els veïns d'una urbanització de Sant Feliu de Guíxols, no va acabar destrossant tanta superfície. Va tenir lloc la tarda del 5 d'agost i les flames van destrossar 0,5 hectàrees. Els Agents Rurals encara n'investiguen la causa, ja que han descartat que s'originés arran d'uns treballs a la via pública.

Aquesta campanya forestal d'estiu a les comarques gironines de moment no està marcada per grans incendis a la província, però com alertaven els Agents Rurals aquest cap de setmana a Diari de Girona, cal estar amatent als canvis meteorològics.