22 de agost de 2020
22.08.2020
Diari de Girona

Roben figures de sants d'un taller d'imatgeria religiosa d'Olot

Els lladres van aprofitar unes obres per accedir per la part de darrere al taller

22.08.2020 | 00:34
Una imatge de la part de darrere de l'edifici qua acull el taller.

Uns lladres, la matinada del divendres dia 21 d'agost, van entrar al taller Art Cristià d'Olot, es van endur sants i van provocar destrosses. Els lladres van haver de travessar unes obres que fan a la carretera de Santa Pau per accedir a la part de darrere del taller i forçar les obertures. Un cop dins, van agafar sants dels que estan en exposició i alguns objectes de valor i se'ls van endur.

Al taller hi ha sants de diferents formats que són venuts per decorar altars d'esglésies i cases particulars. El taller està situat al costat del Museu dels Sants d'Olot i des del museu l'aprofiten per mostrar l'activitat dels artesans. Aquesta setmana el taller ha estat tancat per vacances. Els responsables del taller han presentat denúncia del robatori a la Policia Municipal.

Els robatoris amb força havien tingut una reducció en els últims dies a Olot després d'unes setmanes de molta intensitat.

La major part dels robatoris han tingut lloc en botigues, piscines, pavellons d'esports i cases particulars. Els objectius dels lladres són els diners i les joies. Això no obstant, a vegades, han entrat a esglésies i ermites per robar imatges religioses, sobretot antigues, i vendre-les a col·leccionistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook