Les comissions de festes del Mallol i de Sant Privat d'en Bas han pogut celebrar les seves festes majors tot i la situació de pandèmia. Han estat unes festes majors molt senzilles, però amb actes essencials per celebrar el principal dia dels pobles.

Al Mallol, van fer repicar les campanes de l'església de Sant Bartomeu. Des del cim del promontori que sosté el poble, les campanades es van escampar pels carrers estrets, les portalades antigues, les porxades gravades pels segles i els camps estesos. Una crida a l'alegria que va estar complementada per un petit espectacle pirotècnic.

Al poble de Sant Privat, amb el seu aspecte emmurallat, presidit per la punxa del campanar i vorejat pel cementiri, va tremolar la tenora, el flabiol va xiular, el tamborí va marcar el ritme. El trombó, el fiscorn i el contrabaix van emocionar els presents, que feia temps no havien escoltat la música de la cobla en viu i en directe. La sardana sonava sota un cel blau i net i un sol de càstig. Una festa major d'emergència però festa major, al capdavall.

Només van fer l'ofici solemne i les sardanes, perquè la Comissió de Festes va apostar per actes senzills i emotius.

Totes les mesures de seguretat de la covid-19 van estar presents durant la celebració de la festa. A cada persona se li va assignar una cadira. La gent va estar una mica separada però es va sentir plenament submergida dins de la festa major. Tot i això, la comissió va comptar que havien tingut més gent de l'esperada.

Volien fer teatre, un carnaval d'estiu i un ball de sant Isidre però no va poder ser per causa dels rebrots. Davant de la situació, la Comissió es va decidir pels actes més senzills, i va encertar.

Van ser de les poques festes majors que van tirar endavant en una diada, en la qual gran part dels pobles de la Garrotxa tenien la festa major programada abans de la covid-19.