La Guàrdia Civil, va desplegar ahir una gran operació contra el tràfic de drogues a escala internacional amb epicentre a l'illa d'Eivissa. Es van detenir més de mitja dotzena de persones i almenys una d'aquestes, a la província de Girona. Es tractaria d'un individu que vivia a Blanes.

A banda de la província de Girona, l'operatiu també té ramificacions a d'altres punts de Catalunya, concretament a l'àrea de Barcelona.

L'objectiu de l'operació és acabar amb el tràfic de drogues, concretament de ketamina i marihuana Segons informa el Diario de Ibiza, del mateix grup editorial que Diari de Girona, l'operació desenvolupada ahir va començar de bon matí i va desplegar molts agents damunt del territori. Concretament, de la Guàrdia Civil d'Eivissa i de Mallorca, juntament amb especialistes del departament de la Seguretat Nacional dels Estats Units.

En aquesta operació policial s'investiga una organització internacional, amb ramificacions a Estats Units, d'un grup que trafica a gran escala principalment amb ketamina i marihuana.

A Blanes, l'actuació policial es va centrar en un habitatge del carrer Empordà de la localitat de la Costa Brava, situat al barri del Fortí. Al voltant de les sis del matí, agents de paisà van entrar en un domicili i van sorprendre els seus inquilins. Es desconeix si van decomissar algun tipus de droga, però almenys hi hauria un detingut.

L'operatiu policial a Girona no es va portar a terme per part d'agents de la comandància provincial, sinó que eren policies de fora de la demarcació.

Diversos detinguts a Eivissa

A Eivissa, l'operatiu va estar obert fins ben entrat el dia, però a la tarda ja hi havia cinc detinguts d'un sol pis del carrer Avestruz de la localitat eivissenca de Jesús, on també es van decomissar quantitats d'aquestes substàncies. Els detinguts, tres homes i dues dones. També es va produir un altre arrest en un pis de la zona de ses Figueretes. Alhora, el desplegament policial també va realitzar diversos registres en habitatges de Santa Eulàlia, Eivissa i Sant Antoni.

Droga de síntesi

La marihuana i la ketamina són les dues drogues que principalment mou aquesta organització internacional amb connexions a Girona i Barcelona. Ambdues utilitzades en moments recreatius. La ketamina és un anestèsic que des de fa anys s'utilitza com a droga de síntesi a Espanya.