Bolvir tindrà una nova plaça central, que ha de fer les funcions de nova plaça Major, d'aquí a un mes. Aquest és el termini que ha fixat l'Ajuntament per enllestir les obres de creació de l'espai urbà de davant el nou centre cívic dels Porxos de Cal Fanxicó. El nou equipament ja ha començat a desplaçar la vida social del poble amb la posada en marxa, a l'edifici anex dels Porxos, del nou consultori mèdic.

La finalització de les obres amb la inauguració del nou edifici consistorial a la masia històrica de Cal Fanxicó i que ha conclòs ara amb el govern d'Isidre Chia. Aquesta actuació urbanística ja va començar a desplaçar la vida social del poble de l'antiga plaça Major al nou entorn. La nova plaça dels Porxos de Cal Fanxicó obre un espai de 2.000 metres quadrats que disposen d'una zona d'aparcament a la part inferior. Tota l'actuació, amb el centre social i cultural, ha comportat una inversió d'1,6 milions d'euros.

Marcar la vida local

Ara, amb l'acabament de les obres del centre cívic dels Porxos i la nova plaça, Bolvir estrenarà una reforma urbanística que n'ha de marcar la vida local els pròxims anys. Tant és així que l'Ajuntament ja ha activat en una de les dependències de l'equipament el nou consultori mèdic, el qual s'ha estrenat amb servei de podologia el tercer dijous de cada mes.

Igualment, l'equip de govern ha contactat amb la Fundació Hospital de Puigcerdà per tal que Bolvir també disposi d'un servei mèdic a les noves instal·lacions que permeti als veïns fer-hi les consultes com a Àrea Bàsica de Salut.