L'Ajuntament d'Olot ahir va aprovar donar suport a les accions que protegeixen la propietat privada i vetllar, en la mesura del possible, per evitar l'ocupació. Ho va fer a través d'una moció. Segons va explicar l'alcalde, Josep Berga (JuntsxCat), l'objectiu de la demanda és aconseguir canvis legislatius que impedeixin l'ocupació il·legal, sobretot la incívica. La moció va tirar endavant amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC, PSC i el vot en contra de la CUP.

Berga va posar sobre la taula que l'Ajuntament ara controla 90 habitatges que estan o han estat ocupats a Olot, en els últims temps. Va ressaltar ocupacions que han derivat en sorolls, festes, baralles, amenaces i l'existència de pisos que són dipòsits de material robat i que no s'hi pot entrar. Berga va posar l'exemple d'un ocupa que el primer dia d'arribar al carrer Volcà Rodó va amenaçar i rebentar les rodes del cotxe als seus veïns, s'hi va estar més de quatre mesos fins que va cremar la casa ocupada i agredir un veí.

A més, va fer saber que a les Tries una persona ha rebentat els accessos als habitatges dels blocs i ven claus a famílies que arriben a Olot de diferents llocs de l'estat amb la clau comprada.

Berga va comptar que en l'últim any l'ocupació ha pujat un 68% en l'últim any a les comarques de Girona. Va indicar que a partir de fer públic l'acord amb la ciutat de Girona contra l'ocupació ha rebut trucades de molts alcaldes que s'hi volen adherir. També va anunciar una reunió amb fiscalia i la celebració d'una Junta de Seguretat la setmana vinent.

En el debat, Lluís Riera de la CUP però va demanar un redactat diferent que solucioni la manca d'habitatge. Va avisar que sense accés a l'habitatge hi haurà més ocupacions. Va criticar la gestió de l'habitatge feta per l'Ajuntament.

Josep Guix del PSC es va posicionar a favor de la moció. «Ens tenen al seu costat per ajudar la gent que ho passa malament». Va demanar que l'Ajuntament doni formació i habitatge social.

Josep Quintana (ERC) va definir la moció com una manera de sortir al pas d'una demanda dels veïns. Va demanar més accés a l'habitatge.