Els alcaldes de la Vall de Bianya, Santi Reixach, i de Maià de Montcal, Joan Gainza, havien de mantenir una reunió telemàtica amb els representants del Departament d'Ensenyament la setmana passada. La reunió no es va poder fer i ara està programada per al pròxim vuit de setembre.

L'alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, manté que tenir escola és una cosa que fa molta il·lusió al poble.

De fet, mantenen l'edifici de la vella escola en perfectes condicions. Sobretot, tenen 35 nens i nenes que, en la seva major part, van a l'institut escola Salvador Vilarrasa de Besalú.

Gainza espera l'oferta d'Ensenyament i després l'equip de govern farà una consulta al poble per decidir. En tot cas, ha reiterat que sempre han volgut tenir escola.

Les consultes solen ser ràpides, perquè convoquen una taula rodona a l'Ajuntament en una hora adequada i tothom hi va a dir la seva.

Per la seva part, l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ha explicat que des de fa temps tenen destinats uns terrenys del nucli de l'Hostalnou que ara fan la funció de zona esportiva per acollir l'edifici d'una escola de nova planta.

Reixach ha precisat que el que no volen és que els instal·lin mòduls a manera d'escola i els mantinguin vint anys.

Ha explicat que ara tenen la mainada repartida a l'escola Castanyer de Sant Joan les Fonts, l'institut escola Greda i l'escola el Morrot d'Olot.