03 de setembre de 2020
03.09.2020
Diari de Girona

Matrícules, material i transport per formar joves vulnerables

La Fundació «La Caixa» dona 4.000 euros a SER.GI per a programes de formació acadèmica

02.09.2020 | 23:22
La signatura del conveni entre les dues fundacions.

La Fundació «La Caixa» de l'entitat CaixaBank ha fet una donació de 4.000 euros a la Fundació SER.GI que es destinaran a promoure la formació acadèmica i professional per a joves vulnerables. L'entitat va anunciar a través d'un comunicat que la donació permetrà pagar matrícules, materials i transport per a joves d'entre 16 i 29 anys vulnerables i que volen continuar la seva formació acadèmica i/o professional. Es tracta d'un dels programes que l'àrea d'eduació de la fundació du a terme.

L'entitat subratlla que pretén facilitar l'accés als joves als estudis postobligatoris, des de cicles de formació professional fins a graus universitaris, així com formacions específiques per professionalitzar-se. A través d'aquests programes, l'entitat gironina sosté que garanteix l'accés als joves a activitats formatives «pròpies i necessàries» de la seva edat. A hores d'ara, SER.GI compta amb cinc projectes educatius: «Beques escolars» i «Porta d'Accés» a Salt, «Joves Celrà», «Tarda jove» a Lloret de Mar i «Joves Migrats Sols» a Girona.

La Fundació remarca al comunicat que els participants dels programes tenen dificultats per pagar els estudis i fer-se càrrec de les despeses relacionades amb la seva educació.

Més dones vulnerables

D'altra banda, la Fundació remarca que els programes educatius estan més participats de dones que no pas d'homes, fet que indica que «el gènere és un factor més que determina situacions de vulnerabilitat». En aquest sentit, indica que els darrers anys ha detectat un increment de l'arribada de dones estrangeres, majoritàriament soles i amb formació secundària o universitària que no poden homologar titulacions perquè es troben en situació de pobresa i prioritzen pal·liar necessitats més bàsiques abans que les formatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit