La Junta de Govern d'Olot d'ahir va aprovar adjudicar el subministrament, instal·lació i posada en marxa dels sistemes de seguretat ciutadana mitjançant la instal·lació de càmeres de videovigilància

L'alcalde, Josep Berga, va explicar que amb les noves càmeres es completa el sistema de lectors de matrícules a tots els accessos a la ciutat.

Va recordar que l'Ajuntament estava pendent del pla comarcal de càmeres que preveia lectors de matrícules a la carretera de Santa Pau. Això no obstant, ni Santa Pau ni Mieres han participat en el pla i l'Ajuntament d'Olot ha decidit posar les càmeres pel seu compte.

La carretera de Santa Pau acull urbanitzacions que sovint són objectius de lladres que arriben de comarques veïnes. Els lladres es van arribar a emportar un Porsche de dins d'un garatge que al final va ser trobat a Badalona.

Els lectors de matrícules, entre altres coses, detecten si un vehicle està relacionat amb algun fet delictiu. Segons va explicar l'alcalde, la idea és evitar que els lladres arribin a cometre un delicte.

En diferents ocasions, la Policia Municipal ha fet detencions gràcies al seguiment fet des de càmeres de vigilància. La major part dels delictes resolts van ser furts fets per bandes especialitzades que havien entrat a botigues i supermercat i amb tècniques elaborades s'havien endut roba, queviures, ampolles de licor, fulles d'afaitar i altre gènere fàcil de vendre.