04 de setembre de 2020
04.09.2020
Diari de Girona

Protesta davant d'un pis ocupat al centre d'Olot

El propietari es va adonar que hi havia persones a l'habitatge perquè havia de solucionar un problema d'humitats i no va poder entrar

04.09.2020 | 00:19
El propietari amb gorra amb la casa de color clar al fons

Unes quinze persones es van posicionar davant de la casa, número 1, del carrer Sant Pere Màrtir d'Olot, el dimecres, dia 2 de setembre, al vespre. La concentració havia estat convocada de manera espontània pel propietari de la casa.

El propietari ha explicat a Diari de Girona que el dissabte, dia 29 d'agost, va anar a la casa amb dos paletes, perquè una veïna dels baixos s'havia queixat d'humitats. Quan van voler entrar al pis de dalt, es van adonar que la porta estava tancada per dins. Va avisar els Mossos que van arribar en vint minuts. El propietari els va dir que tiressin la porta a terra.

Els agents van respondre que no podien i li van dir que estava molt alterat i que baixés més avall. Els Mossos van aconseguir que la parella que hi havia dins els obrís. Els van identificar i els van convidar a marxar. Els van dir que marxessin i s'estalviarien la denúncia.

Termini de cinc dies

Llavors, el propietari els va donar un termini de cinc dies. Va quedar que passarien cinc dies i marxarien. A més, dimecres havien passat els cinc dies i el propietari va veure que el seu pis encara estava ocupat. Va decidir trucar amics i coneguts.

En poca estona va aconseguir reunir un grup de persones que va restar unes hores davant de l'edifici. El veí ha explicat que els ocupes han punxat la llum i han posat un cadenat a la porta.

Avui al matí està prevista la celebració d'una Junta de Seguretat a l'Ajuntament. Hi haurà representants de tots els cossos policials. La intenció de l'alcalde, Josep Berga, és aconseguir canvis legislatius i modificacions en els protocols policials.

La primera voluntat, segons ell, és que durant 48 hores, la policia pugui considerar l'ocupació com un fet imminent i poder impedir les ocupacions il·legals l'endemà de la detecció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook