El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzen pels dies 7 i 8 de setembre un cribratge massiu al municipi per detectar contagis de COVID-19.

La campanya tindrà lloc dilluns i dimarts, al Pavelló Poliesportiu Municipal, de 10 a 2 del matí i de 3 a 7 de la tarda, a càrrec de professionals d'atenció primària. Estan cridats a participar-hi, voluntàriament, tots els ciutadans i ciutadanes del municipi, especialment les persones entre 16 i 60 anys i que no presentin símptomes compatibles amb la covid. L'objectiu de la campanya és descobrir els portadors asimptomàtics del virus i ajudar a tallar les cadenes de transmissió. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d'acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l'atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

La prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar dades de contacte i, si se'n disposa, de la Targeta Sanitària Individual. Els resultats es podran consultar aproximadament 48 hores després a través de «La meva Salut».

Aquest cribratge massiu ve motivat per els cinc brots que s'han detectat els darrers dies al municipi, tots sense relació entre ells, i que han deixat un total de 34 persones positives de la Covid-19.

Durant els dos dies que durarà el cribratge, es pretén realitzar unes 1.000 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d'una tercera part de la població de Sant Joan de les Abadesses.