El bisbe de Girona, Francesc Pardo, suggereix als polítics independentistes catalans que facin «una revisió en profunditat del procés pensant en el bé comú per a la majoria de ciutadans», tenint en compte «la diversitat d'opcions sobre la configuració del país».

Així ho expressa en la carta dominical que publicarà el Full Parroquial de la diòcesi gironina diumenge que ve, sota el títol de «Catalunya: Reflexió, responsabilitat i oració», que Pardo ha escrit amb motiu de la propera celebració de la Diada de l'11 de setembre.

«Conscients dels greus problemes econòmics de famílies, d'empreses, autònoms i del mateix país», el bisbe gironí considera que amb la pròxima celebració de la Diada «aquest moment també és una bona ocasió per reflexionar al voltant de l'anomenat procés català, iniciat fa anys». El prelat suggereix que l'experiència viscuda, les decisions polítiques, la responsabilitat dels ciutadans, la diversitat d'opcions sobre la configuració del país i la valoració dels resultats «ens demanen també una revisió en profunditat del Procés, pensant en el bé comú». Puntualitza que ell només s'atreveix a suggerir amb la màxima de Sant Agustí.