L'Ajuntament d'Olot està planificant inspeccions a les zones on s'han detectat més abandonaments de residus grossos per tal de determinar els propietaris i poder-los sancionar. També preveuen la possibilitat de posar càmeres de seguretat als llocs més conflictius.

Les inspeccions formen part d'una intensificació de les accions per evitar l'abandonament de mobles i trastos vells a la via pública. Fa poc van actualitzar l'Ordenança Municipal de Residus que comporta un enduriment de les sancions.

A part de les inspeccions, faran actuacions puntuals en comunitats o en alguns carrers on habitualment apareguin trastos abandonats. Faran bustiatge de materials informatius i enganxaran papers a les escales. Aprofitaran el material de la campanya «Així sí». Expliquen que disposen de més de 2.500 cartells adhesius. Paral·lelament, han treballat amb diferents associacions de veïns amb l'objectiu d'informar sobre el servei de recollida d'estris voluminosos. Està dissenyat per millorar i facilitar el reciclatge i la correcta gestió de les andròmines i materials voluminosos dels particulars. Poden utilitzar aquest servei tots els veïns.