El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzen pels dies 7 i 8 de setembre un cribratge massiu al municipi per detectar contagis de coronavirus. La campanya tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu Municipal, situat al carrer de Bernat Saulet, 1, de les 10 a les 14 hores i de les 15 a les 19 hores, a càrrec de professionals d'atenció primària. L'objectiu d'aquesta campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Sant Joan de les Abadesses s'oferirà voluntàriament a tota la ciutadania, però especialment a les persones d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, tenint en compte que és la franja d'edat en què es detecten la majoria dels positius actuals.

Des del Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s'ha apostat per fer un cribratge massiu en aquest municipi, ja que en els darrers dies s'han detectat cinc brots -sense relació entre ells-, amb un total de 34 persones positives de la covid-19. Així, el cribratge massiu pretén frenar els contagis comunitaris identificant possibles portadors asimptomàtics. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d'acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l'atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 1.000 proves i es podria arribar a testar prop d'una tercera part de la població del municipi. Per dur a terme la campanya de cribratge a Sant Joan de les Abadesses, s'ha treballat de manera conjunta amb l'Ajuntament, que ha facilitat l'habilitació del pavelló per dur a terme la recollida de mostres i ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l'Equip d'Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses. Des de l'Ajuntament també han posat a disposició de l'operatiu agents cívics. També el Sistema d'Emergència Mèdiques (SEM) col·labora amb la logística i recursos materials.

Salt supera les 500 proves

El segon dia de cribratges massius de Salt també va transcórrer amb un degoteig constant de veïns. L'afluència d'ahir, però, va ser una mica més elevada que la del primer dia, ja que es van fer 503 proves, 67 més que dijous. En dos dies, ja s'han fet 939 tests PCR en total i avui és l'últim dia que se'n duran a terme.

El cribratge massiu de Salt s'ofereix voluntàriament, i de manera prioritària, a persones de 15 a 49 anys sense símptomes i que resideixen a la zona compresa entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l'avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal, i que no se'ls hagi realitzat una PCR en els dies previs. Les proves es fan a la Casa de Cultura Les Bernardes i tenen com a objectiu tallar la cadena de transmissió de contagis, tenint en compte que en les darreres setmanes els casos han augmentat considerablement al municipi.