L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer que aquest cap de setmana va estar envoltada de diferents veus contràries per l'alta concentració de gent que va suposar. Noguer va explicar ahir que la prova es va realitzar seguit estrictament totes les normes de seguretat sanitària existents i que va comptar amb l'autorització tant de la Generalitat de Catalunya com de les autoritats sanitàries a través del Procicat.

La prova, que es va realitzat entre la tarda del dissabte i el matí del diumenge, va reunir 400 atletes, 200 voluntaris, 100 espectadors, uns 40 sanitaris i membres dels cossos de seguretat i unes 80 persones més entre autoritats, espònsors, tècnics de la Federacion Española de Triatló i premsa. Miquel Noguer va destacar que en cap moment les persones implicades en la competició van coincidir juntes al mateix moment, ja que les deferents proves s'anaven succeint en diferents horaris, tot i que la majoria de participants es concentraven en els 4.000 metres quadrats de la zona de sortida i arribada de les competicions.

Noguer va informar a tots els grups municipals de la celebració de la prova esportiva i cap s'hi va mostrar clarament en contra, a excepció d'Esquerra Republicana, que no compartia la decisió.